ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) düzenlenen toplantıda ulaşım esnafının sorunları değerlendirildi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere başkanlığındaki toplantıya, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, 19 ilçe şoförler, servisçiler, otobüsçüler ve ulaştırma hizmetleri esnaf odalarının başkanları katıldı. Toplantıda ulaşım esnafının sorunları ve talepleri değerlendirildi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, öncelikli amaçlarının kanun ve kuralların yeniden düzenlenerek kendilerinden hizmet bekleyen esnafın haklarını korumak olduğunu, tüm konuların bir rapor halinde ilgili kurumlara iletileceğini aktardı.

'ESNAF, ŞEHRİ AYAKTA TUTUYOR'

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül ise esnafla birlikte hareket etmenin önemine değindi. Antalya'nın turizmdeki konumu göz önüne alındığında ne kadar değerli bir şehir olduğunu anladıklarını ifade eden Şengül, "Bu nedenle bizler görevimizi yerine getirirken iki kat dikkatli olmalıyız. Özellikle yaz aylarında kentimizin nüfusu oldukça artmakta ve olumlu veya olumsuz her türlü durum şehrimizin tanıtımında büyük rol oynamaktadır. Esnaf demek bir şehri ayakta tutan kesim demek. Burada temel nokta, kişisel menfaatlerimizi büyük menfaatler önüne koymamak. Çünkü herhangi birinin yapacağı bir yanlış şehrimizin yurtdışında bu şekilde tanınmasına neden oluyor. Bizler, her zaman esnafımızın yararına ve onların para kazanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan ulaşım esnafımızın kutsal bir görev yaptıklarına inanıyorum. Dolayısıyla anlatacağınız her sorun, dile getireceğiniz her talep bizler için çok önemli. Çünkü sorunlarımızı ortak akıl ile birlikte çözüme kavuşturacağız" dedi.

ESNAFIN TALEPLERİ

Toplantının soru-cevap bölümünde odası başkanları ulaşım esnafının sorunları dile getirildi. Hız limitlerinin yeniden düzenlenmesi, korsan taşımacılığın engellenmesi, denetimlerin arttırılarak denetim ekiplerinin kurulması, turizm bölgelerinde özellikle otellerde faaliyet gösteren rent a car firmalarının taksici esnafı gibi hareket ederek oluşturdukları haksız rekabetin önlenmesi, C plaka sahibi olmayanların servisçilik yaparak esnafı mağdur etmelerinin önlenmesi, D2 belgeli araçlara yönelik denetimlerin arttırılması, havalimanı giriş çıkışlarında denetimlerin arttırılması, taksimetre ücretlerine standart getirilmesi, taşımacı ve kamyoncu esnafına yönelik modern dinlenme tesisleri ve otopark alanlarının oluşturulmasına yönelik taleplerin karşılanması istendi.