MERSİN, () - MERSİN'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvası sona erdi. Organizasyona Azerbaycan'dan katılan 'Büyükusta' ünvanlı Vugar Rasulov birinci oldu.
10 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen turnuvanın Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki ödül törenine Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Yusuf İnanıroğlu, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, sporcular ve aileleri katıldı.
Kültür, sanat ve spor alanında ciddi organizasyonlara imza attıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, kenti uluslararası turnuvaların merkezi haline getirdiklerini söyledi. Sporun her türüne katkı sağladıklarını aktaran Gökbel, "Başkanımız sporun bütün dallarını seven bir yönetici olduğu için biz kendimizi şanslı kabul ediyoruz. Götürdüğümüz tüm projelerde kendisinden destek görüyoruz ve en profesyonel şekilde yapılması talimatını alıyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından birinci olan Azerbaycanlı Vugar Rasulov, ikinci Ukraynalı Vadim Shishkin ile üçüncü olan Azerbaycanlı diğer sporcu Misratdin İskandarov ödüllerini Gökbel'in elinden aldı.

FOTOĞRAFLI