Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),()-İÇERİSİNDE barındırdığı eşsiz doğal güzelliklerle, gezginlerin ve fotoğraf tutkunlarının önemli bir adresi haline gelen Karacabey, nisan ayının son haftasında uluslararası yaban hayatı fotoğrafçılarının buluşma noktası olacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek fotoğrafçıların da yer alacağı organizasyon kapsamında, iki gün boyunca ilçeye bağlı tatil yazlık beldesi Yeniköy’de kamp kurulacak.

Bursa'nın Karacabey İlçesi, içerisinde eşsiz doğal güzelliklerle gezginlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline geldi. Özellikle son zamanda ülke çağında tanınır hale gelen Karacabey Longozu'nda yaban hayatını fotoğraflamak isteyen fotoğrafçılar tarafından akına uğrayan ilçede Nisan ayının son haftasında uluslararası yaban hayatı fotoğrafçılarının da katılımıyla kamp etkinliği gerçekleştirilecek. Karacabey Belediyesi ve uluslararası fotoğraf sitesiBirdpx.com işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizler, elimizdeki değerleri turizm anlamında değerlendirmek için çabalarken, bunu da işin doğasına uygun yapmaya çalışıyoruz. Hatırlanacağı üzere geçmişte yaptığımız Trakuş Fotoğraf Kampı büyük ses getirmişti. Bu kez de Uluslararası Kuş Fotoğraf sitesi Birdpx.com’un düzenleyeceği etkinlik, Karacabey’in tabiatının belgelenmesinde büyük rol oynayacak” dedi.

Son hazırlıkları incelemek için önceki gün Karacabey’e gelerek organizasyon hakkında bilgi alan yöneticiler, Başkan Ali Özkan’ı makamında ziyaret ederek, kendisine‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler. Gerçekleşen görüşmede, Karacabey’in Türkiye’nin sayılı doğal güzelliklerine sahip bir kent olduğunu vurgulayan Birdpx ekibi, üyelerinin bu kamptan büyük heyecan duyduklarını ifade etti. Başkan Özkan da “Bölge tanıtımı ve farkındalığı için önemli bir etkinlik olmasının yanı sıra, bu kadar insanın Karacabey’de konaklayacak olması, esnafımız için de önemli’’ şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI