İNEGÖL Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle üniversite ve meslek seçimlerinde öğrencilere adeta bir kılavuz niteliğinde yol göstericilik yapacak olan 4’üncü Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı, bugün düzenlenen törenle açıldı. İnegöl’deki 11 ve 12’nci sınıflarda eğitim gören 7 bin öğrencinin ziyaret edeceği fuar, bugün ve yarın açık kalacak.

İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdiği ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı, bugün 10.00’da İnegöl Belediye Spor Salonunda düzenlenen törenle açıldı. İnegöl’deki liselerde 11 ve 12’nci sınıflarda eğitim gören öğrencilerin geleceğini belirleme noktasında bu alanda onlara yön verecek olan, aynı zamanda öğrencilerin üniversite tercihi esnasında yanlış veya bilinçsiz tercih yapmalarını önlemeyi amaçlayan organizasyonun açılışına; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri ve öğrenciler katıldı.

FUARIN AMACI ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAMAK
Fuarın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptı. Geleneksel hale getirilen 4. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarını bugün itibariyle açtıklarını kaydeden Bilican; “Bundan önce üç defa daha yaptık aynı organizasyonu. Bu üniversite ve meslek tanıtımları fuarının açılışındaki amacımız, öğrencilerimizi biz akademik yönde iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Akademik yönde iyi yetişebilmeleri için hem sosyal hem kültürel hem de sportif faaliyetlere de önem veriyoruz. Okullarımız ciddi gayret içerisinde biz de okullarımızın gayretlerine destek olmak, öğrencilerimizi daha da iyi yetiştirebilmek amacıyla çeşitli seminerler ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek katkı sağlamış oluyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI