UŞAK Valisi Funda Kocabıyık'ın katılımlarıyla, istihdam seferberliği tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Vali Kocabıyık, 2019 İstihdam seferberliği kapsamındaki teşviklerle ilgili bilgi verdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) konferans salonunda istihdam seferberliği tanıtım toplantısı yapıldı. Vali Funda Kocabıyık'ın yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreteri Yardımcısı Cengiz Delibaş, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, UTSO Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer ile sanayici ve iş insanları toplantıya katıldı.

Konuşma yapan Vali Kocabıyık, Cumhurbaşkanının istihdam seferberliği çağrısını hatırlattı. 2019 İstihdam seferberliği kapsamında verilecek teşviklerle ilgili bilgi aktardı. İş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için devlet olarak eğitim desteklerinin de devam edildiiğini belirten Vali Kocabıyık, "İşbaşı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin 3 ay, imalat ve bilişim sektörüne 6 ay, siber güvenlik kodlama ve yenilebilir enerji gibi stratejik alanlarda 9 ay ücret ve sigorta prim desteğiyle Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında iş dünyasının nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için kursa katılan kursiyerlerin 8 aylık ücretleri ve sigortaları, devletimiz tarafından karşılanacaktır" dedi. Vali Kocabıyık, Türkiye'nin güçlü ve gelecek vadeden bir ülke olduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, 2019 İstihdam Seferberliğinin detayları hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından işverenlerin önerileri değerlendirilip, soruları cevaplandırıldı.

Kadir ÖZEN / UŞAK, ()

FOTOĞRAFLI