MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkan Adayı Vahap Seçer, AVM ve zincir marketler karşısında yerel esnafın desteklenmesinden yana olduğunu belirterek, "Biz yerel esnafı destekleyeceğiz. Ona bir ayrıcalık yapacağız. Bu kentin kalkınması için Mersin'in parası dışarıya gitmemeli. Yasaların dışına çıkmam ama zincir marketler açılırken imzayı zor atarım" dedi.
CHP'li Seçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) bünyesindeki odaların başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 500 esnafın katıldığı toplantıda talep ve sorunları dinleyen Seçer, "Belediyede çok önemli iki birim oluşturulacak. Biri Mersin Yatırımcı Girişimci Danışma Merkezi, diğeri de esnaf masası. Güçlü esnaf, güçlü ekonomi. Hedefimiz bu. Akdeniz, Mezitli ve Toroslar'da sanayi siteleri inşaatlarına derhal başlayacağız. Şu an sadece merkezde 5 bin dükkan ihtiyacı var. Merkezdeki otopark sorunu da esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Bulduğumuz her yere otopark yapacağız" diye konuştu.
Yerel esnafı her zaman destekleyeceklerinin altını çizen Seçer, "AVM'lerle ilgili ne zaman bir yasa tasarısı gündeme gelse, parlamentonun üzerinde bir güç ortaya çıkar. AVM lobisi her zaman galip gelmiştir. Mersin için de önemli bir sorun. Ben çok açık söylüyorum. Ben AVM'lere zor ruhsat veren bir belediye başkanı olurum. Benden AVM ruhsatı almak zor bir iş olur. Yetkimi kullanırım, inisiyatif kullanırım. Ben yerel esnafın desteklenmesinden yanayım. Mersin beni doğurmuş, Mersin beni doyurmuş, kimse kusura bakmasın ben de bütün kaynaklarımı, olanaklarımı Mersin'e harcarım.  Biz yerel esnafı destekleyeceğiz. Yerel esnafı desteklemek zorundayız. Ona bir ayrıcalık yapacağız. Bu kentin kalkınması için buranın kazancı burada kalmalı. Mersin’in parası dışarıya gitmemeli. Yasaların dışına çıkmam ama zincir marketler açılırken imzayı zor atarım, bunu da söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI