ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e gelen İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba’yı makamında kabul etti.

İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir’e Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Valiliğe gelişinde Vali Çakacak tarafından karşılanan Büyükelçisi Barba, ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Barba’yı Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye ve İspanya arasında geçmişe dayanan çok güzel dostane ilişkilerin olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “İspanya, Avrupa Birliği üyelik sürecinde daima ülkemizi destekleyerek, Türkiye’nin yanında olmuştur. Biz bundan büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerimiz dostluk temelinde sanayi, kültür, turizm ve ticari alanında her geçen gün daha da ileriye gitmektedir. İş insanlarımızın karşılıklı işbirlikleri sonucunda ekonomik ilişkilerimiz her geçen gün artan bir ivme kazanmaktadır. İspanya ile Türkiye arasında yaklaşık 14 milyar dolar civarında bir ticaret hacmi vardır. Türkiye ve İspanya ilişkilerinin artarak kazanmakta olduğu derinliğin, ivmenin ve çeşitliliğin daim olmasını diliyor, Büyükelçi Barba’ya ve eşine Eskişehir’de bulundukları süre içerisinde evlerinde oldukları gibi rahat etmelerini temenni ediyorum” dedi. Eskişehir’e gerçekleştirdiği ziyaretin kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Barba da İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu kaydederek, gelecekte ise bu ilişkilerin daha çok artacağına inandığını söyledi.

Son 10 yılda Eskişehir’in özellikle başta sanayi, ticaret ve eğitim alanları olmak üzere Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri haline geldiğini dile getiren Büyükelçi Barba, “Biz, İspanya Büyükelçiliği olarak Eskişehir ve İspanya arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek noktasında özel bir çaba harcayacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.