ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, şehirde görev yapan kaymakamlarla bir araya gelerek genel sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ilçeler ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesinde herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi için tüm iş ve işlemlerin bizzat kaymakamlar tarafından takip edilmesi konuşuldu. Ayrıca uyuşturucu ile mücadeleye önem verilmesi, metruk binaların tespit edilerek yıkım işlemlerinin takip edilmesi, Vakıf yardımlarının adaletli bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ele alındı. Vali Çakacak, ilçelerin genel asayiş konuları, ilçelerde gerçekleştirilen sosyal hizmet çalışmaları ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar, projeler ile Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbir ve denetimler hakkında kaymakamlardan bilgi aldı. Özellikle, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle trafikte istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması için İçişleri Bakanlığı tarafından konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu ve maksimum düzeyde tedbirlerin alındığını belirten Vali Çakacak, “Vatandaşlarımızın bayramı bayram tadında geçirmeleri için tüm güvenlik güçlerimiz bayram boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin sahada olacaklardır” dedi.

Vatandaşların en kaliteli hizmete en iyi şekilde ulaşmaya hakkı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, “Bizler vatandaşlarımıza sunulacak hizmetlerin verimli olması ve organize edilmesi noktasında yetkili makamlar olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Bu bağlamda gerek il gerek ilçe düzeyinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine il ve ilçe düzeyinde gerçekleştirdiğimiz ve vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinleyip çözümler ürettiğimiz muhtarlar ve halk toplantılarında da belirttiğimiz gibi 'Halka hizmet Hakk’a hizmettir' düsturundan hareketle çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.