ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, geçtiğimiz günlerde Odunpazarı ve Seyitgazi ilçelerine bağlı mahallelerde etkili olan şiddetli yağmur ve dolunun zarar verdiği tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Odunpazarı ilçesine bağlı Kalkanlı, Türkmentokat ve İmişehir, Seyitgazi İlçesine bağlı Aksaklı ve Büyükdere Mahallerindeki zarar gören tarım arazilerini yerinde inceleyen Vali Çakacak, devletin bütün kurumlarıyla olayın yaşandığı andan itibaren her zaman vatandaşların yanında olduğunu, zarar tespit çalışmalarının ise en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi. Mahalle muhtarlarının ve vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Çakacak, mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Vatandaşlardan morallerini bozmamasını isteyen Vali Çakacak, imkan varsa tarlaların tekrar yeni bir ürüne hazırlanabileceğini belirtti.

Vali Çakacak, kendilerine iletilen sorunlara büyük önem verdikleri ifade ederek, tarım sigortasının önemine değindi. Vali Çakacak’a Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Seyitgazi Kaymakamı Murat Demirbilek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, Eskişehir AFAD Müdürü Recep Bayar ve ilgiler eşlik etti.