HATAY Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Yetim Vakfı ev sahipliğinde Reyhanlı ilçesindeki İHH Eğitim Köyü'nde, Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri için düzenlenen iftara katıldı.
İHH tarafından 2017 yılından bu yana hizmet verilen Reyhanlı Eğitim Köyü bahçesindeki iftar programı çocuklar tarafından hazırlanan Suriye yöresel halk oyunu gösterisi ile başladı. Eğitim köyünde kalan ve Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında dereceye giren Suriyeli öğrencinin Kur’an tilaveti ve duaların edildiği etkinlikte, eğitim merkezinde yapılan el yapımı ürünler de sergilendi. Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, Dünya Yetimler Günü nedeniyle Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Vakfı ev sahipliğinde bir araya geldiklerini söyledi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)  Başkanı Necmettin Zaroğlu ise Ticaret ve Sanayi Odası ile Yetim Vakfı’nın ortaklaşa iftar prgramı düzenlediğini belirterek, “Bu coğrafyada yaşamak bizim kaderimiz. İHH, 2011 yılından sonra yaşanan süreçte Suriyeli öksüz ve yetim kalan çocuklarımız için kimsesizlere kimse olma noktasındaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Eğitim Köyünü daha önce de ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini belirtti. Programı düzenleyenlere teşekkür eden Vali Doğan, "Bu coğrafya gerçekten de kaderimiz. Birlikte yaşamak istek ve arzumuz, birlikte var olma arzumuz hepimizin kaderiymiş. Suriye’de 2011 yılında başlayan bu süreçte gelinen nokta bizlere neleri nasıl görmemiz gerektiğini, nelerden nasıl dersler almamız gerektiğini bir kez daha önümüze koymuştur. Bugün hala İdlib’de insanların üzerine bombalar düşerken burada birileri kimsesiz kalmış yetim çocukları sahiplenerek onlara ev olmak, aile olmak için gayret göstermekte. Ben bundan dolayı hem İHH’ya hem de Yetim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Burada böyle bir tesis kurmak ve çocuklarımızın iyi şartlarda yaşayarak geleceğe iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için yatırım yapılmış. Bu konuda çaba sarf etmiş katkı vermiş olan herkese teşekkür ediyorum. Biz de burada çocuklarımızın yanında olmak için, onlarla birlikte iftar yapmak için eşimle birlikte geldik. Bundan duyduğum hazzı da dile getirmek isterim” dedi.

FOTOĞRAFLI