Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği ilk Muhtarlar Toplantısı'nda muhtarlara tavsiyelerde bulunurken, bağımlılıkla da topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk Muhtarlar Toplantısı'nı Şarkikaraağaç ilçesinde görev yapan belde, mahalle ve köy muhtarlarıyla gerçekleştirdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda Vali Seymenoğlu, muhtarları tebrik ederek, başarı diledi. Muhtarlık görevinin hukuki ve vicdani sorumluluk taşıdığının altını çizen Vali Seymenoğlu, "Muhtarlık görevini yaparken size oy vereni de vermeyeni de aynı kefeye koyar aynı adaletle gayret sarf ederseniz emin olun hem hukuken hem de ahlaken görevinizi yerine getirmiş olursunuz ve vicdanen rahat olursunuz" dedi.
BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE
Toplantıda gündemdeki konularla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu, bağımlılıklarla mücadelede muhtarlardan destek isterken, "Polis ve jandarmayla bununla baş etmemiz mümkün değil topyekûn bu işe sahip çıkarsak mücadele edebiliriz. Çevrenizde mutlaka bu illet var. Bizler zamanında müdahale edebilirsek bu çocukları kurtarabiliriz. En azından yeni kimselerin bağımlı olmasını engellemiş oluruz. Ama satıcılara kesinlikle taviz vermememiz lazım. Şu anda devlet olarak yaptığımız bu. Metruk binalarla da son 1.5 yıldır İçişleri Bakanlığı büyük bir mücadele içinde ve bizlerden de destek istiyorlar. Bizler de sizlere anlatıp destek almaya çalışıyoruz. Onun için can güvenliğini tehdit eden metruk binaları bir an önce tespit edip, yıkımlarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde metruk binalar konusunda mutlaka sizlerden destek ve katkı almış olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI