MERSİN, () – MERSİN Valisi Ali İhsan Su, kentte ciddi yatırımların devam ettiğini dile getirerek, "Bu sayede bugüne göre çok daha fazla yatırımcının ilimize ve ülkemize gelerek yatırımlarını gerçekleştirecektir" dedi.
Uluslararası yatırımlarda karşılaşılan bürokratik sorunların hızlı bir şekilde çözümlenmesi amacıyla, ilk kez 2017 yılında İstanbul’da uygulamaya konulan, Mersin ile birlikte Adana, Ankara, Kocaeli ve İzmir’in de pilot il olarak belirlendiği 'Tek Durak Ofis' projesinin istişare toplantısı Ticaret Borsası’nda Vali Ali İhsan Su Başkanlığında gerçekleştirildi.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altunsu’nun yanı sıra çok sayıda kurum kuruluş il müdürleri ile iş dünyasının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Su, ekonominin gelişmesinin ve Türkiye’nin kalkınmasının doğrudan yatırımlarla ilgili olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ve Mersin’i yatırımlarla hızla geliştiğini belirten Vali Su, "İlimizde bu çerçevede bir yandan önemli yatırımlardan Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu Projesi, Hızlı Tren ve ilimize kazandırılacak 8 turizm bölgesinin çalışmaları hızla devam ederken, diğer taraftan da ilimize daha çok turist çekmek için tarihi alanlardaki restorasyon çalışmaları ve tarımsal altyapı çalışmaları devam ediyor. Sonuç olarak ilimizde her alanda çok ciddi yatırımlar devam ediyor ve bu yatırımlar bittikçe mevcut potansiyelimiz 3-4 kat artacak. Bu sayede bugüne göre çok daha fazla yatırımcının ilimize ve ülkemize gelerek yatırımlarını gerçekleştirecektir" dedi.
Yatırımların hayata geçirilmesi yanında, yerli ve yabancı yatırımcının yürüteceği iş ve işlemlerin de kolaylaştırılmasını gerektiğini ifade eden Su, "Bu bağlamda birinci ve ikinci etap OSB şu an faaliyette ve üçüncü etap OSB’de şu an yer tahsisi başvurusu aşamasındayız. Ardından dördüncü ve beşinci etapları da faaliyete geçireceğiz. Mut OSB ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı, kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlanacak. Silifke OSB’de geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Tarsus’a yeni bir Gıda İhtisas OSB kurduk, şu an kamulaştırma ile ilgili çalışmalar sürüyor. Hemen yanına Gıda İhtisas İşleme OSB kuruyoruz, şu anda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporları tamamlandı" diye konuştu.
Tüm bu yatırımlar ve çalışmalar tamamlandığında ise yatırımcıların önündeki bürokrasiyi çabuklaştırmak ve yatırıcıların Mersin’e yatırım yapmalarını kolaylaştırarak daha cazip kılmak amacıyla, ÇKA çatısı altında kurulacak olan ‘Tek Durak Ofis’te ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan konusunda uzman personellerin yer alacağını da kaydeden Su, yerli ve yabancı yatırımcıların bu ofislere müracaata bulunarak tüm işlemlerini en kısa yoldan tamamlamalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.
ÇKA Genel Sekreteri Altunsu’nun da projeyi tanıtan bir konuşma yaptığı ‘Tek Durak Ofis’ istişare toplantısı, sunumlar ve görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI