Arif KARAKAŞ/VAN,() - VAN'ın Çatak İlçesi'nde 9'ncu Kanispi Alabalık, Bal, Ceviz ve Doğa Festivali düzenlecek. Festivalin son gününde ise ünlü pop sanatçısı Kıraç tarafından ilçe merkezinde konser verilecek.

Çatak Belediyesi ve kaymakamlığı tarafından 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında 9'ncu Kanispi Alabalık, Bal, Ceviz ve Doğa Festivali düzenlecek. Festival kapsamında rafting yarışmaları, folklor gösterileri gibi etkinlikler düzenlecek.

Festival ile ilgili bilgi vermek için bir kahvaltı salonunda gazetecilerler bir araya gelen Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, "12 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan festivalimizde rafting yarışmaları ve folklor gösterileri yer alacak. 13 Mayıs günü de yerel sanatçılarımızın sahne alacağı festivalin ardından kapanışını ise ünlü sanatçı Kıraç’ın konseri ile taçlandıracağız. İnanıyorum ki halkımız, düzenleyeceğimiz etkinliklerle güzel iki gün geçirmiş olacaktır. Hem terör hem de darbe girişiminden dolayı insanlarımız maddi ve manevi sorunlar yaşadı. Devletimiz, kararlılıkla mücadelesini devam ettiriyor. İnsanlarımızın bu sıkıntılarını bir nebze de olsa iki gün unutturabilirsek ne mutlu bize. Şelaleleri, tarihi köprüleri, doğa yapısı, coğrafyası, yaylaları ile Çatak, Van'ın en yeşil ilçelerinden biridir. Ormanın yüzde 76’sı ilçemizde bulunuyor. Biz ilçemizi tanıtmak ve festival ile taçlandırmak istiyoruz. İnşallah bu festival ile vatandaşlarımızı bir araya getirip kardeşliği, birlik ve beraberliği arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bütün Vanlıları festivalimize davet ediyorum. Dışarıdan gelecek misafirlerin konaklaması için ilçedeki 60 yataklı bir otel ile öğretmenevimiz bulunuyor. Konaklama yapmak isteyen vatandaşlarımız, ilçemizde konaklayabilir. Bunun yanında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Lokman Hekim Hastanesi önünde servis araçlarımız, halkımızı ücretsiz festival alanına taşıyacak. Bunun yanında belediye otobüsü ve minibüslerimiz de yine halkımıza hizmet verecektir" dedi. 

FOTOĞRAFLI