Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,()-YALOVA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, üniversitenin yönetim kadrosuyla birlikte bir yıllık değerlendirme toplantısı düzenledi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üniversiteye büyük zarar verdiğini belirten Rektör Cebeci, “Üzerimizden silindir geçti. O bütün kurumlarımızı zaafa uğrattı. İş heyecanı zaafa uğradı” dedi. Cebeci, hedeflerinin 3 yılda 20 bin öğrenciye ulaşmanın olduğunu belirtti.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, dekanlar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Raif Dinçkök Rektörlük Binası’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Rektör Cebeci, 13 bin 500 olan öğrenci sayısını da kampus içerisine yapacakları yeni yatırımlar ve iyileştirmelerle 3 yılda 20 bine çıkartacaklarını söyledi. Göreve gelir gelmez planlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyleyen Rektör Cebeci, “Göreve başladığımda üniversitemiz çok yeni, dinamik bir yapıya sahipti ama bir takım sorunları vardı. Biz hızla üniversitemizi daha iyi düzeye getirmek, daha başarılı hale getirmek için çalışma yürüttük. Planlı ve düzenli bir şekilde bu çalışmalara başladık. İlk işimiz burada bir kadro oluşturmaktı. Zorlanmış olsak dahi şu anda çalışkan, bir biriyle uyumlu, fedakarca çalışan bir kadroyu oluşturduğumuzu söyleyebilirim. Bir yıl içerisinde en büyük kazanımımız budur. Bundan sonraki adımları atacağız. Bir yılı sadece kadro oluşturmak için çalışmadık. FETÖ/PDY üzerimizden silindir geçti. O bütün kurumlarımızı zaafa uğrattı. İş heyecanı zaafa uğradı” dedi.

Yaptıkları iyileştirmelerle öğrenci sayısını da 3 yılda 20 bine çıkartma hedefleri olduğunu söyleyen Cebeci, “Biz yeni bölümlere 400 öğrenci alacağız, yabancı öğrenci sayımızı da 400’e çıkartmak istiyoruz. Önümüzdeki dönem öğrenci sayımız bin kadar artacak. Hedefimiz 3 yıl içerisinde Yalova Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısını 20 bine çıkartmaktır. Hesaplarımız o yönde. Bir de öğrenci kalitesini yükseltmemiz gerekiyor. Üniversitemizin cazibesinin artması lazım. Bu kapsamda tanıtım faaliyetlerine de ağırlık vereceğiz” dedi.
FOTOĞRAFLI