YALOVA'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü dolayısıyla Yalova Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından oluşturulan, “17 Ağustos Marmara Depremi Fotoğraf Sergisi” törenle açıldı. 

Yalova Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından oluşturulan fotoğraf sergisi, Yalova Valisi Muammer Erol’un katılımı ile açıldı. Yalova Kent Müzesi’nde 1 hafta boyunca ziyaret edilebilecek olan sergiyi gezen Vali Erol, AFAD Yalova İl Müdürü Aziz Aksoy’dan bilgiler aldı. Deprem sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Yalovalılar da duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar, “Depreme karşı kendimizi hiçbir şekilde savunamadık ama bunun bilincinde de halen değiliz. Halen binalar eksik. Biz bu depremi yaşamamıza rağmen halen ders almadık. Ders almak gerekiyor. Çok canlar kaybettik. Allah bir daha yaşatmasın ama önlem de almamız gerekiyor” diye konuştular.
Sergide 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında çekilen video görüntüler de ziyaretçilere izletildi. 17 Ağustos 1999 sonrası arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan malzemeler de sergide yer aldı.

FOTOĞRAFLI