Uğur YİĞİT/SİVAS, () - SİVAS'ın Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde yüksek kesimli yaylalarda yaşayanlar havaların ısınmasıyla bahar temizliğine başladı.
Altınyayla ve Şarkışla ilçesinde yüksek rakımlı yayla köylerinde yaşayanları bahar temizliği telaşı sardı. Dere ve ırmak kenarlarına inen çiftçiler hem evdeki halı ve kilim gibi eşyaların yıkıyor, hem de piknik yapıyor. Temiz doğada, buz gibi ırmak sularında serinleyen çocuklar da eğlenceli vakit geçiriyor. Şarkışla ilçesine bağlı Samankaya köyü yaylasında yaşayanlar, bahar temizliğine başlamanın mutluluğunu birlikte yaşadı.
Eşya temizliği için ailesine yardıma gelen Fevziye Yıldırım, "Şehirlerdeki gibi olmasa da güzel bir aile ortamı yaşıyoruz, burada çok eğleniyoruz. Hem temizliğimizi yapıyoruz, hem eşyalarımızı yıkıyoruz hem de ailecek güzel anlar yaşıyoruz. Havalar çok güzel, arkadaşlarla suda eğleniyoruz" dedi. 
Çiftçi Ekrem Solak ise, "Havalar ısınınca biz de bahar temizliği yapmak için ırmağın kenarına indik. Hem halılarımızı yıkadık, hem çoluk çocuk pikniğimizi yaptık" diye konuştu.
Ev hanımı Ayşe Solak da ,"Evde sobamız var fakat kaloriferimiz yok, onun için temizliğimiz bu zamana kalıyor. Temmuz ayı temizlik zamanı, köyümüzde herkes temizlik yapıyor. Tam zamanıydı bi zde bu gün geldik, halılarımızı yıkadık. Ayrıca çoluk çocuk hep birlikte eğlendik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI