KAHRAMANMARAŞ'taki Yedikuyular bölgesinde İHH, AFAD ve UMKE ekipleriyle birlikte çığda arama kurtarma tatbikatı yapıldı.
Yedikuyular'ın 2 bin rakımlı karla kaplı yamaçlarında gerçekleştirilen tatbikata Kahramanmaraş İHH'dan 12, Adıyaman'dan 10, Elazığ'dan 5, Gaziantep'ten 8, Kilis'ten 6, Malatya'dan 5 olmak üzere toplam 40 kişi katılırken, AFAD ve UMKE'den de 2'şer kişi yer aldı. Tatbikat öncesinde AFAD ve UMKE ekipleri tarafından İHH ekiplerine kısa bir eğitim verildi. Eğitimin ardından tatbikata geçildi ve senaryo gereği bir kayakçı çığ altında kaldı. Ekipler, kısa sürede kayakçıya ulaşıp küreklerle kazdıkları karın altından kurtarmayı başardı.
Başarılı geçen tatbikat sonrası bir açıklama yapan İHH Arama Kurtarma Başkanı Mehmet Arık "6 ilin katılımıyla, 6 ilden gelen arama kurtarma ekibiyle çığda arama kurtarma ve tatbikat gerçekleştirdik. AFAD ve UMKE ekiplerimiz burada eğitim verdi. Bizlere katkı sağladı, onlara da teşekkür ediyoruz. Gerçekten burada müthiş bir tecrübe edindik. Herhangi bir afet, çığ gibi durumunda  ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için biz bu eğitimleri alıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI