ADALET Bakanlığı tarafından açıklanan sözleşmeli personel sınav ilanına göre Adana Adliyesi için aralarında zabıt katibi, mübaşir, aşçı, elektronik, makine, klima ve bilgisayar teknisyenlerinin de bulunduğu 200’den fazla personel alımı yapılacak.
Alımlar için 11 Haziran’a kadar başvuru yapılabileceği belirtilirken, yeni personelin yapımı kısa sürede tamamlanacak olan Yeni Adana Adliyesinde görevlendirileceği öğrenildi. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs’ta 5 bin 493 sözleşmeli personel alımı için verilen ilandaAdana Adliyesi için 131 zabıt katibi, 57 icra katibi, 30 mübaşir, 2 aşçı, 2 bilgisayar teknisyeni, 2 elektronik teknisyeni, 2 makine teknisyeni ve 1 klima teknisyeni olmak üzere çeşitli unvanlarda toplam 227 personel kadrosu verildi.
BAŞVURULAR 11 HAZİRAN’A KADAR
Söz konusu sözleşmeli pozisyonlara atanmak isteyenlerin, 11 Haziran’a kadar Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na başvuru yapmaları istendi. 11 Hazirana kadar yapılabilecek başvurular için uygulamalı veya sözlü sınava, lisans, ön lisans ve lise mezunları için 2016 yılında her üç türde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS-2016) 70 ve daha yukarı puan alanların başvurabileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI