ANKARA, () - YENİMAHALLE Belediyesi tarafından ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında belediye personeline ‘Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm’ eğitimi verildi.
Çevre Mühendisi Banu Ezber tarafından verilen eğitimde, ‘Sıfır atık nedir?, ‘Hangi atıklar geri dönüştürülür?’, ‘Atıkların doğaya olumsuz etkileri nelerdir?’ gibi sorular yanıt buldu. Banu Ezber, sıfır atık bilincinin kazanılması, israfın önlenmesi, oluşan atığın miktarının kaynağında azaltılması, verimli bir toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini amaçladıklarını vurguladı. ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında belediye içerisinde belirlenen noktalara renk sıralamasına göre geri dönüşüm kutularının yerleştirildiği ve oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanacağı da yapılan eğitimde belirtildi.
Türkiye’de her geçen gün artan nüfus ile birlikte sınırlı olan kaynaklarında günden güne azaldığını kaydeden Çevre Mühendisi Banu Ezber, şunları söyledi:
“Doğal kaynakların olması gerekenden hızlı bir şekilde tüketilmesi gelecek yıllarda ciddi çevresel sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu sebeple var olan doğal kaynakların verimli ve planlı bir şekilde kullanılması, israftan kaçınılması ve oluşan atıkların geri kazandırılarak üretime tekrar dâhil edilmesi büyük önem taşıyor. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile hem ülke ekonomisine katkı sağlanacak hem de çevre kirliliği önlenecek.”

FOTOĞRAFLI