ANKARA, () - YENİMAHALLE Belediyesi tarafından hizmete sunulan 4 yüzme havuzu, her ay vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 4 havuz, 10 yılda toplam 574 bin Başkentliye hizmet verdi.
Belediye bünyesinde bulunan Hacı Sabancı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri, Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri, Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri ve Prof. Dr. Mehmet Haberal Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri tam donanımlı yapısıyla tüm yaş gruplarına hitap ediyor.
Her yönüyle tam donanımlı tesislerde fitness, sauna ve olimpik yüzme havuzu bulunuyor. Tesislerde çocuklar ve her yaş grubu için bireysel ve grup dersleri yapılıyor. Hacı Sabancı Yüzme Havuzu yılda 16 bin 649 üyeye, Turgut Özakman Yüzme Havuzu 14 bin 475, Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri 26 bin ve Mehmet Haberal Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri ise açıldığı günden bu yana 4 bin 332 üyeye hizmet veriyor. Engelliler için uygun yapısıyla dikkat çeken tesisler yılın 12 ayı boyunca dolup taşıyor.
YENİ DÖNEMDE 5’İNCİ HAVUZ YAPILACAK
Yenimahalle Belediyesi tarafından yeni dönemde 5’inci havuz yapılacak. Projesi hazır olan Ata Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri yeni dönemde yapılıp mahalle sakinlerine hizmet vermeye başlayacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde herkesin spora kolay ulaşması için tesisleşmeye önem verdik. Bu kapsamda 4 yüzme havuzumuzun yanı sıra kapalı spor salonu, 2 büyük futbol sahası yaptık. Yeni dönemde de bu çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI