Mehmet BULDU/YENİŞEHİR,(Bursa),() - BURSA'nın Yenişehir ilçesinde Yenişehir Muhtarlar Derneği olağan kongresinde yeni başkan Papatya Mahallesi Muhtarı Orhan Yıldız oldu.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu yaparken, divan heyetinde Bursa Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Bursa Hacivat Mahallesi Muhtarı Hayrettin Aygün ve Bursa Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Atış görev aldı.Orhan Yıldız konuşmasında, kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür ederek, "Bana verilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğim" dedi.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da konuşmasında, eski başkan Enver Zengin ile uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirterek, "Kendisine teşekkür ediyorum. Bu dönem daha aktif olan bir muhtarlık sistemi olacak. 31 Mart seçimlerinde 33 muhtarımız değişti. 16 Nisan’da muhtarlarımızla bir toplantı yapıp daha detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Yeni seçilecek olan muhtar ve yöneticilere de başarılar diliyorum’ diye konuştu. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise kapısının herkese açık olduğunu belirterek, "Bu memleket hepimize yeter. Hepimiz bir birimizi kucaklayacağız. Ayrı gayrı olmayacak. Yenişehir’i hep birlikte yöneteceğiz. Belediye meclisinde 4 siyasi partiden de isim var. Birlikte yöneteceğiz inşallah. El birliği ile bu ilçeye hizmet edeceğiz. Bizim de muhtarların da tarafı yok. Tek tarafımız Yenişehir olsun. Allah bizlere hayırlı hizmet etmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Kongrede yapılan seçimlerde Orhan Yıldız başkanlığında yeni yönetim Enver Zengin, Mustafa Özgöven, Selçuk Beyazıt, Basri Açar, Harun Engür ve Nizamettin Filiz'den oluşurken, Denetleme Kurulu'nda ise; Yurdanur Ülker, İbrahim Ercan ve Bahattin Cav yer aldı.

FOTOĞRAFLI