BURSA'nın Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'dan ilçedeki pancar ekicilerine kota müjdesi verdi. Başkan Aydın, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan'la görüştüğünü ve 50 bin ton olan pancar kotasının 200 bin tona çıkarıldığını açıkladı.

     Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bedel ve Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, Yenişehirli çiftçilerin önümüzdeki yıldan itibaren 200 bin ton pancar yetiştirebileceğini belirtti. Bu pancarların tamamının kota artışı sağlanarak türkiye Şeker Fabrikaları tarafından alınacağını söyleyen Aydın, "2020 yılı için üreticilerimizin taleplerini karşılayacak şekilde 200 bin ton pancar üretim kotası tahsis edildi. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Başkan Aydın, ayrıca Yenişehir Ovası'nda yetiştirilen pancarların şeker oranının artırılmasına yönelik çalışmalar da yapılacağını sözlerine ekledi.

Yenişehirli pancar ekicilerine sağlanan bu imkanın önemini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da gelişmeyi sevindirici olarak niteledi. Aktaş, kotanın artırılması ve şeker oranının yükseltilmesine yönelik çalışmaların gelecek yıl pancar ekim alanlarının genişlemesini sağlayacağını kaydetti.