Olgay GÜLER/EDİRNE,()-TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla U11 Futbol Turnuvası düzenlendi.

Edirne'de bir halı sahada 'Ekrana Bağımlı Olma! Spor Yap, Sağlıklı Yaşa!' sloganıyla gerçekleştirilen turnuvada kentteki 9 futbol takımının 11 yaş altı sporcuları şampiyon olmak için yarıştı. Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, asıl amaçlarının çocukları sosyal medya bağımlılığı ve teknolojinin kötü etkisinden kurtarmak olduğunu ifade ederek tüm velilere çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Yeşilay Haftası aracılığıyla çocuklara ulaşmak istediklerini söyleyen Bilgiç; “Yeşilay Haftası dolayısıyla çocuklarımıza ulaşmak istedik. Aynı zamanda çocuklarımızın ailelerine de ulaşmak ana hedefimiz. Birlikte yaşamayı, arkadaş olmayı, dost olmayı ve sağlıklı yaşamı öğretmeyi arzu ediyoruz. Bunun için minikler futbol turnuvası düzenliyoruz. Katılan tüm takımlar başarılar diliyorum. Bütün bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam diliyorum tüm insanlarımıza” dedi.

Asıl hedeflerinin çocukları sosyal medya bağımlılığından ve teknolojinin kötü etkisinden kurtarmak olduğunu sözlerine ekleyen Bilgiç, “Asıl hedefimiz çocuklarımızı sosyal medyanın ve teknolojinin etkisinden bu bağımlılıktan uzaklaştırmak. Çocuklarımız ekran karşısında durarak değil, spor yaparak büyüsünler. Artık teknoloji bağımlılığı çok ciddi bir problem oluşturmaya başladı. İnsanlar artık aile içerisinde, toplum içerisinde yalnızlaştı. Çocuklarımız ekrana değil, spora bağlansınlar, arkadaşlarıyla birlikte dışarda oyunlar oynasınlar. Çocukların sosyal hayatlarının ve arkadaşlık ortamınlarını gelişmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bilgiç'in konuşmasının ardından turnuvanın ilk maçı Şükrüpaşa Spor Kulübü ile Fatih Spor Kulübü arasında oynandı. Akşam saatlerinde finalistlerin belli olduğu turnuvada final karşılaşmasını süper lig hakemlerinden Özgür Yankaya yönetti.