Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - NURDAN Ayhan Nostalji Sahne Topluluğu, TRT ses sanatçılarından 85 yaşındaki Yıldız Ayhan'ın onuruna 'Bir Efsanenin Jübilesi' adıyla konser verdi. Gecede, usta sanatçılar Mehmet Özbek ve Sümer Ezgü de sahneye çıktı.
Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda müzik şöleni havasında gerçekleşen konserde, orkestrayı, topluluğun kurucusu Nurdan Ayhan yönetti. Yıldız Ayhan'ın TRT Radyosu'nda 'Yurttan Sesler Programı' içerisinde yıllarca yayımlanmış türkülerinin seslendirildiği konser, Ayhan'ın derlediği 'Ben Senden Bıkamadım' adlı türkünün seslendirilmesiyle başladı.
TÜRKÜLER CANLANDIRILDI
Halk dansları, düetlerin yanı sıra tiyatro gösterilerinin de yapıldığı konserde, yine Yıldız Ayhan'ın derlediği 'Neyleyim', 'Dondurmacı', 'Keklik', 'Kahpe Felek', 'Taşa Basma İz Olur', 'Uykuda mısın Sevgili Yârim', 'Bir Of Çeksem', 'Horalı Gelin', 'Düz Mahalle İçinde', 'Fırın Üstünde Fırın', 'Kınalı Parmak', 'Mendilimin Ucuna Sakız' gibi birçok seslendirildi.
AYHAN'A USTALAR EŞLİK ETTİ
Konserde Yıldız Ayhan ile merhum eşi Ahmet Gazi Ayhan'ın TRT'nin 'Yurttan Sesler' programında seslendirdiği bazı türküler de banttan verildi. Yürümede zorluk çekmesine rağmen sahneye çıkan Ayhan'a, gecenin onur konukları Mehmet Özbek ve Sümer Ezgü de eşlik etti, birlikte türkü söylediler..
Yıldız Ayhan'ın kızı Nurdan Ayhan, türkülerin hikâyelerini anlatırken sahnede canlandırma da yapıldı. Koro üyeleri, yörelere özgü kostümler giydi, Yıldız Ayhan-Gazi Ayhan'a ait neşeli türküleri seslendirdi. Salonu dolduran izleyiciler de hep bir ağızdan yorumlanan eserlere eşlik etti.
Gecede konuşan Yıldız Ayhan, anılarını paylaştı, eşi Ahmet Gazi Ayhan ile nasıl tanıştığını anlattı. Ayhan, "Belki benim son senelerim, son sahneye çıkışım. Bana sahip çıkın, çünkü benim dönemimden hayatta bir tek ben kaldım" dedi.
AYHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülay Akın gecede, Yıldız Ayhan'a Türk Halk Müziği'ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Mehmet Özbek ve Sümer Ezgü ise Yıldız-Ahmet Gazi Ayhan çifti ile olan anılarını paylaştı.

FOTOĞRAFLI