MERSİN, () - MERSİN'de, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz, 31 Mart’ta seçilmesi durumunda Mersin’i yeniden tarımdan sanayiye kadar üreten bir kent haline getireceklerini söyledi.
Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayfer Yılmaz, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katılımı ile Yenişehir ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Yılmaz, bugüne kadar muhtarlarla birlikte el ele vererek hayata geçirilen hizmetlerin bundan sonra da devam edeceği sözünü verdi. Muhtarlarla insana ve kente hizmet noktasında buluştuklarını belirten Yılmaz, "Hizmet için yola çıktığımızda programımız insana hizmet, yapılanları devam ettirip üstüne koymak, gençlerimize yurdundan bursuna kadar, kreşine, mamasına kadar düşünmek. Programımız, kadınlarımızla yola çıkıp onların ekonomiye katılmasını sağlamak. Çiftçimize uzanıp yeniliklerle onları tanıştırmak. Onları bir üretici kooperatifi ile birleştirip gerek hayvancılık gerekse tarımsal üretimde onların emeğinin daha kolay ve başları dik şekilde pazara ulaşımını sağlamak. Bu ürünleri de aynı zamanda gençlerimizle tarımsal sanayiye aktarımı ve işlenmesini sağlamak. Turizm için turistik bölgelerimizde tek tek kapıları açmak. Altyapı, yol, içecek suyu yoksa turist gelir mi? Siz gezmeye gider misiniz?  İşte bütün bu başlamış olanları, üzerine de koyarak sona ulaştırmak için sizlerin karşısındayım. Burada el eleyiz çünkü vatandaşa hizmet amacında buluşuyoruz" dedi.
Kent olarak sıkıntıları aşmanın ve refaha erişmek için üretimin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yol uzun. Ülkemizde ve Mersinimizde yapacak çok iş var. Fakirlik artıyor, işsizlerimiz giderek artıyor. Ülke ekonomisi giderek dibe vuruyor. Bir yılda 67 milyar doları kaybetmiş bir ülke haline geldik. O zaman hep birlikte çalışacağız, tekrar üreteceğiz. Üretmeden bu sıkıntıları aşamayız. O yüzden tekrar üreten Mersin, üreten bir Türkiye olmak için herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
Yüksek Seçim Kurulunca adaylık başvurusu kabul edilmediği için seçim yarışında yer alamayan Başkan Kocamaz da Yılmaz’a sonuna kadar destek olacağını kaydetti.

 

FOTOĞRAFLI