KAHRAMANMARAŞ'ta yaya geçitlerinde denetim yapan polis, yayalara yol veren sürücüleri durdurup teşekkür etti, yol vermeyenlere ise 488 lira para cezası kesti.

İçişleri Bakanlığı'nın bu yıl hayata geçirdiği 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' projesi kapsamında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin en işlek caddelerinde sık sık denetim yapıyor. Ekipler, bu denetimlerden birini Trabzon Bulvarı'nda gerçekleştirdi.

SİVİL POLİS TESPİT EDİYOR, RESMİ POLİS CEZA YAZIYOR

Denetimler kapsamında yaya geçidi civarında bekleyen sivil polis, yayalara yol vermeyen araçları tespit edip plakalarını 200 metre ileride resmi ekiplerce oluşturulan uygulama noktasına bildirdi. Burada durdurulan araçların sürücülerine 488 lira para cezası kesildi. Sivil polis ayrıca yaya geçidinde yayalara yol veren araçların da plakalarını anons etti. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, ekipler amiri Komiser Yardımcısı Ferdi Özpolat, bu sürücüleri kontrol noktasında durdurup kurallara uyup yayalar yol verdiği için teşekkür etti.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Özpolat, sadece sürücülere değil yayalar yönelik de denetimler yaptıklarını söyledi. Işıklı kavşaklarda ve yaya geçitlerinde yayaların ışıklara uyması yönünde yaptıkları denetimlerde kırmızı yandığı yolun karşısına geçen yayalara 108 lira para cezası uyguladıklarını belirten Özpolat, "Öğleden sonraki uygulamalarımız ise levhaların bulunmadığı ancak yer işaretleriyle belirtilmiş olan kontrolsüz yaya geçitlerinde yayaların ilk geçiş hakkı olduğunda bu yaya geçitlerinden geçmekte olan veya geçmek üzere olan yayalara yol vermeyen sürücüler üzerine bir sivil memurumuz yaya geçidinde ihlali gerçekleştiren sürücüleri yaklaşık 200 metre ilerideki çevirme ekibine bildiriyor, bu sürücülere de yine Karayolları Trafik Kanunun 74’üncü maddesi kapsamında 488 TL idari para cezası tutanağı düzenleniyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI