JANDARMA Teşkilatının 180'inci kuruluş yıldönümü, Yozgat’ta düzenlenen törenle kutlandı. Jandarma timinin yaptığı gösteri ilgiyle izlendi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, Törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. İl Jandarma Komutanlığında görev yapan komandoların tüfekli hareket gösterileri ilgiyle izlendi.
Törende konuşan, Yozgat İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 180'inci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Yeşilyurt, “Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” dedi.
Konuşmanın ardından tören Yozgat Şehitliğinde düzenlenen programla devam etti. Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunup dua edildi ve şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.
FOTOĞRAFLI