YALOVA Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, uzun süre açık kalan kermesler ve il dışından gelerek meydanlarda satış yapanların, kentte haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

YTSO Başkanı Becan, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yalova meydanında oluşturulan ve uzun süren satış amaçlı etkinliklerin ve şehir merkezindeki iş yerlerinde yapılan kermes adı altındaki doğrudan satış yapılan yerlerin, Oda üyelerine, esnaf ve sanatkârların ticari faaliyetlerine zarar verdiğini öne sürdü.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Becan, kamu kurumları, dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerinin bazı haftalar özelinde düzenlediği etkinliklerde satış amacıyla oluşturulan yerlerde Yalova dışından firmaların yer almasını uygun görmediklerini belirterek, ayrıca şehir merkezinde yapılan kermeslerin hayır için yapılması gerektiğini, kermeslerin de uzun süre açık tutularak ticari faaliyete dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.

Becan, şöyle devam etti; “Gerek üyelerimiz, gerekse esnaf ve sanatkârımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesine gündüzüne katarken, ilimiz meydanında oluşturulan ve Yalova dışından gelerek satış yerleri kuranlar ve kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, yapılan satışlar haksız rekabet oluşturup üyelerimize zarar veriyor. Üyelerimiz zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor, amacına ve kurallara uygun düzenlenen etkinlikler ve kermesler yapılabilir, ancak haksız rekabete neden olanların denetlenmesi ve Cumhuriyet meydanımızda yapılan satışa yönelik faaliyetlerin daha kısa süreli olması ve mutlaka Yalova’da yerleşik olarak ticari faaliyetini yürüten kişilerden oluşturulması gerekiyor. Turizm Haftası nedeniyle ilimizde yapılan etkinlikler için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz, ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü çalışmaya YTSO olarak bizler de destek vermeye devam edeceğiz, ancak yapılacak etkinliklerde önceliğimizin her zaman Yalovalı esnafımız ve iş adamlarımız olmasına önem vermeliyiz. Ramazan şehri gibi etkinliklerde de oluşturulacak satış yerlerinin YTSO’ya ve Esnaf Sanatkarlar Odasına bağlı iş yerlerinden oluşturulması sağlanmalıdır. Bu doğrultuda bundan sonraki süreçte yapılacak organizasyonlarda bu konulara önem verilmesini ve ilgili kuruluşların bu konuya dikkat etmesini istiyoruz.”

FOTOĞRAFLI