YÜREĞİR Belediyesi, Fatih Mehmet Kocaispir Başkanlığı’nda ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclis üyelerine hitap eden Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, omuz omuza verip, el ve gönül birliği yaparak Yüreğir'in bütününe hizmet etmek için çalışacaklarını belirtti.

Meclisin sorumluluğunun çok fazla olduğunu belirten Başkan Kocaispir ''Vatandaşlarımıza hizmet noktasında hem ahlaki hem siyasi sorumluluğumuz var. Doğru ve dürüst yaptığımız işlerde bütün meclis üyelerimizle omuz omuza hareket etmek istiyoruz. Yanlış işlere ise birlikte karşı çıkalım. Yüreğir bizden hizmet bekliyor. Yüreğir'de yepyeni bir hizmet anlayışla hareket edeceğiz. Herkesin emrinde olup görevimizi tamamladığımızda yaptığımız hizmetlerle hayırla yad edilmek istiyoruz. Bizden önce görev yapan bütün belediye başkanlarımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Grubu adına söz alan İsmet Yüksel ise Yüreğir'e yapılacak bütün güzel hizmetlerin arkasında olacaklarını belirtti. Yüreğir'in bir an önce modern kentleşmeye geçilmesi gerektiğini belirten Yüksel, "Yüreğir'de 1998 yılında yaşanılan depremin hala izleri var. Vatandaşlarımız hala hasarlı evlerinde oturuyor. Bir an önce ilçemizde kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Bizler yapacağınız bütün olumlu işlerin arkasında olacağız” diye konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Metin Uğurlu da huzur ve barış içerisinde hizmet etmek için gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti adına konuşan Recai Mercimek de Yüreğir'in 36 ilden büyük bir ilçe olduğunu belirterek, tüm meclis üyeleri olarak iyi hizmet için Yüreğir İttifakı kurulması çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkanvekilliğine Aslıhan Yavuz, 2. Başkanvekilliğine Rüçhan İlvan, Meclis Katipliklerine ise Bihter Eşelioğlu, Mehmet Murat Kılınç, asil yedek üyeliklere ise Selahattin Kılıç, Asım Gül seçildi.

FOTOĞRAFLI