ADANA, () - ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi tarafından Hayme Ana Kına Konağı törenle açıldı.
Osmanlı-Selçuklu mimarisi ile inşa edilen kına konağınını açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, eski Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Kına geleneği insanların birbirini sevmesi ve bu sevginin ömür boyu devam etmesi için yapılan anlamlı bir gelenektir.Kurbanları kınalarız, askere gidecekleri kınalarız ve evlenecek çiftleri kınalarız. Özellikle kızlarımızın son günlerinde yakınları arkadaşlarıyla sevinci ve hüznü yaşadığı anlamlı bir gün. İnşallah bizler bu eserlerle milletimize sevgi veririz. Hizmete açtığımız kına konakları ile vatandaşlarımız artık kınalarını sokaklarda değil nezih ortamlarda, kına konaklarımızda yapacaklardır. Ne yapıyorsak vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için yapıyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Adana'da Ak belediyeciliğin en güzel örneklerinin Yüreğir'de gerçekleştiğini belirtti.Fatma Gül Demet Sarı ise hizmete açılan 11 adet kültürevlerinden en fazla kadınların faydalandığına şahit olduğunu, birlikte çok güzel etkinlikler gerçekleştirildiğini söyleyerek Yüreğir'de kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığını bundan da bir kadın olarak mutlu olduğunu söyledi.
SARIEROĞLU; HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise Yüreğir'in çehresinin olumlu yönde değiştiğinin şahidi olduklarını belirtti. Sarıeroğlu, "Hayme Ana Kına Konağı'nın ismi nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyorum. Konağın içerisinde her şey düşünülmüş. Hazırlanma odalarından mescitine kadar. Fotoğraf çektirilecek alandan çocuklarımıza kadar. Adana'daki genç kardeşlerimize yakışacak bir kına konağı olmuş" dedi. Sarıeroğlu, kına konağı ve kendisiyle alakalı söyleyeceği bir şey olduğu ancak basından çekindiğini ifade ederek esprili bir şekilde, “Hanımlar beni anlamıştır diye düşünüyorum. Mesajı burada ifade etmeyim. 'İnşallah' diyelim hep birlikte" dedi.
Adana'nın dünyada şehrin içinden nehrin geçtiği nadir kentlerden biri olduğunun altını çizen Jülide Sarıeroğlu, “Bugüne kadar Seyhan Nehri'nin güzelliğinden yeteri kadar faydalanamadık. Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Bahçesi ile inşallah Seyhan Nehri'nin de hakkını vererek güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Seyir terasında, şezlonglarda çayımızı kahvemizi içerek Seyhan Nehri'nin güzelliklerini göreceğiz İçersine kır kahveleri, bisiklet yolları, kıraathane, çocuk oyun alanları olan çok güzel bir millet bahçesinin açılışını Kasım ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Adana'da sosyal ve kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Kına konağının açılışından sonra protokole geleneksel kına yakma etkinliği gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ