Mustafa ERCAN/MERSİN, () – MERSİN’de Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğindeki 18’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türk Rock Müziği’nin yıldız topluluğu Zakkum’u hayranları ile buluştururken gençler unutulmaz bir gece yaşadı
Zakkum konseri, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Binlerce gencin akın ettiği konser alanında Mezitli Belediye Başkan Vekili Zehra Korkmaz yaklaşık 4 bin kişi yerini aldı. Gençlerin dans ederek birbirinden güzel şarkılara eşlik ettiği konserde,Yusuf Demirkol (vokal), Eren Parlakgümüş (elektro gitar), Emre Yılmaztürk (bas gitar) ve Cem Senyücel (davul), isimlerinden oluşan Zakkum, 'Anason', 'Hatıran Yeter', 'Unut Beni', 'Gidiyorum Yolcu Et’, 'Hatıran Yeter', 'Ahtapot', 'Anason', 'Acıta Acıta', gibi pek çok sevilen şarkısını seslendiren Zakkum grubunun solisti Yusuf Demirkol'un cep telefonuyla canlı yayın yaptığı konserde gitar şov sırasında ışık gösterisi büyük ilgi gördü.
Askerliğini Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nda yaptığı için Mersin'i yakından tanıdığını ifade eden Yusuf Demirkol, "Buraya gelmek için sabahın 9’undan bere yollardayız. Hiçbir güç bizi yıldıramadı. Sabah 10 uçağı ile gelecektik ama önce uçağa alınmadık. Uçakta bir sorun oldu, 16,25’e kaldık. Zar zor geldik. Bu kadar meşakkatli bir yoldan sonra sizi görmek ilaç gibi geldi. Güzel bir konser olsun, her şarkıdan sonra bizi alkışlayın. Bildiğiniz şarkıları beraber söyleyelim, bilmediklerinizde ağzınızı oynatın.  Buralara yabancı değilim. Taşucunda askerlik yaptığım dönemde bol bol tantuni ve künefe yedim. Mersinlileri ve Mersin'i yakınen biliyorum" dedi.
Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattığı için teşekkür eden Mezitli Belediye Başkan Vekili Zehra Korkmaz, sanatçılara çiçek sundu.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ