Can ÇELİK/ADANA, ()-İNŞAAT Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, kentteki ulaşım sorununun yerel yönetimler tarafından ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Adana, bir ana plana göre dizayn edilmeli" dedi.

Kentte yaşayan insanların rahat hareket edebilmeleri ve yaşamın daha kolaylaşması adına şehrin ulaşım sorunun çözülmesinin hayati önem taşıdığını belirterek Zekeriya Turanbayburt, ilk olarak Adana’da bulunan metronun daha işlevsel hale getirilerek kentin trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Turanbayburt, metronun kapasitesinin çok altında çalıştığını bu durumun hem ulaşımı hem de kentin ekonomisini etkilediğini dile getirdi.
ANA PLANA GÖRE HAREKET EDİLMELİ
Sorunun üzerine acil bir ana plan üzerinden hareket edilerek gidilmesi gerektiğini vurgulayan Turanbayburt, şöyle konuştu:
"Kentin bir ana plan üzerinden yapılandırılması gerekir. Biz buna master planı da diyoruz. Şehir merkezine gelen insanların burada rahat yürüyebilmeleri ve kaldırımları kolay kullanabilmeleri için araç trafiğinin düzenli ve dikkatli akması gerekiyor. Fakat kentimizde hem trafik hem de kaldırım işgali problemi fazlasıyla mevcut. İşin kısası kentteki yerel yönetimlerin ivedilikle kentin nefes alması için ulaşımın her evresinde problemleri çözmesi gerekiyor. Sorunlar üzerine köklü çözümlerle gidilmeyip acil eylem planıyla hareket edildiği müddetçe köprü, alt üst geçit, kavşak düzenlemeleri bir fayda sağlamayacaktır. Köprü, üst geçit, kavşak düzenlemesi yapılmamalı demiyoruz; vurgulamak istediğimiz ulaşım planı dahilinde, mevcut ve gelecekteki gereksinimleri değerlendirerek, toplu taşımayı teşvik eden çözümler çerçevesinde, bütünlükçü bir anlayışla yapılmasıdır. Ayrıca aceleyle karar verilen estetik yoksunu çalışmalar kent kimliğimize zarar vermektedir."

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ