Bursa’nın ilk ve tek güzel sanatlar lisesi olan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Türkiye ve dünya genelindeki sanatsal etkinlikler ve yarışmalarda ödül alıyor.

İstanbul Piri Reis Üniversitesinin düzenlemiş olduğu 'Türk Denizcilik Tarihi' konulu resim yarışması ödülleri '2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Konferansı' kapsamında sahiplerini buldu. Yarışmaya Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, ilk üç sırada yer aldı. Birincilik ödülünü Elif İpek Şahin, ikincilik ödülünü Cavit Bayram ve üçüncülük ödülünü de Ali Atay kazandı.

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Remzi Ayaz, hiçbir zaman ders bitiş zili çaldığında kapanan bir okul olmadıklarını ve bu başarıları hak ederek elde ettiklerini belirtti. Ayaz, “Akşam saatlerinde okulun çevresinden geçtiğinizde, okul saatleri dışında yapılan destekleme ve yetiştirme kursları ile kurumun bir sanat kurumu olduğu, kulağınıza gelen ezgilerden anlaşılmaktadır” dedi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen “Atatürk’ü Anlamak” konulu resim yarışmasında da ilk üç ödülü Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinin kazandığını belirten Ayaz, “Azerbaycan, Kosova, Kıbrıs gibi ülkelerde konser ve sergiler düzenliyoruz. Mehmet Güleryüz Eskiz Defteri yarışmasında ödüller kazandık. Hindistan Büyükelçiliği’nin düzenlediği resim yarışmasında ödüller aldık. Pakistan Büyükelçiliği’nin düzenlediği resim yarışmasında da ödüller kazandık.  Bunların yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile UNESCO Dünya Mirası sergisi, Bursa Kültür Sanat Vakfı ile düzenlenen “Cam Çalıştayı” okulumuz adına sayacağımız başarılar arasında gösterilebilir” ifadelerini kullandı.