Sosyal medya hesabından, "Rize’lilerin Twitter, Instagram falan kullanmaları bana çok çarpıcı geliyor. Düşünsene senin benim gibi açıp yazı yazabiliyolar fotoğraf paylaşabiliyorlar. Muazzam ya" paylaşımı yapan İmera grubunun eski kemençecisi Berat Bayraktar, skandal paylaşımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe sempatizanı bir Rizespor taraftar grubuna söylediği sözün tüm Rize'ye genellemeye çalışan güruha değil, kendisini yakından tanıyan Rizeli dostlarına yönelik açıklama yaptığını belirten Bayraktar, "dostlarımdan eğer ki istemeden kırdığım olduysa da özür dilerim" dedi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bayraktar şunları söyledi:

"Dün yaşadığım bir tartışma sonucu gelinen bu noktada bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmesem de işin gerçek boyutunu bilen Rize’li dostlarımın ricası ile bu açıklamayı yapıyorum.

Trabzon’a ve Trabzonspor’a hakaret eden şikecilik ve kirli geçmiş ile itham altında bırakmaya çalışan bir güruha karşı söylemiş olduğum sözü eğip büküp Rize şehrine mal etmek için ciddi çaba sarfetmişlerdir.

O an ki karşılıklı tartışma içerisinde olduğum kişiye cevap verirken o yazıyı yazan taraftar grubundan bahsetmek için Rizeli kelimesini kullandım. Tekrar ediyorum o taraftar grubundan bahsetmek için Rizeli kelimesini kullandım.

Sonrasında ise yaptığı yorum kesilip biçilerek sanki durduk yere tüm Rize’yi genellemiş ve bunu o Fenerbahçe’lilere değil de Rize’lilere söylemişim gibi algı oluşturuldu.

Rize Stadyumundan iki sezon kombine alan ve bordo mavili formasıyla destek vermek için 160 km yolu iki haftada bir gitmiş gelmiş biri olarak, en yakın arkadaşı, proje ortağı ve arkadaşlarının en az %70’i Rizeli olan biri olarak şunları belirtmek isterim.

Dün Rize’li bir arkadaşımızdan birisi ‘Hamsi’ diyerek beni kendince küçük düşürmeye çalıştı. Beni üzen ise hamsi kelimesi değil profilinde Fenerbahçe forması olan bu Rize’li arkadaşın kendi memleketinden kültüründen ne kadar uzaklaşmış olduğuydu. Bu durum da geldiğimiz bu noktada bu iki şehrin arasına kimlerin girdiğini apaçık belli etmektedir."

Öte yandan Bayraktarın paylaşımla ilgili suçladığı Çaykur Rİzeliler Traftar Grubu da Bayraktarın bu açıklamasına karşılık bir paylaşım yaparak cevap verdi. Dün Akşam Sizlerle Paylaştığımız Olayda Failin Açıkça Sayfamızı Hedef Göstermesi Üzerine Tarafımızca Bir Açıklama Yapma Gereği Doğmuştur denilen paylaşımda: