Öz Gıda-İş Sendikası ve Çaykur’daki en önemli sorunun geçici mevsimlik işçilerin sorunu olduğunu anlatan Arslan, “Bu sorunları çözmek için mücadele ediyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Biz nice olmazları oldurarak buralara kadar geldik. O yüzden arkadaşlarımızın Çaykur işçilerinin beklentilerini karşılama konusundaki sendikamızın kararlılığına lütfen herkesin inanmasını istiyorum" dedi. 

Arslan, "Biz gelmeden önce Çaykur neredeydi, bugün nerede. Göğsümüzü gererek bütün işçilerle bu konuları işçilerle konuşabiliriz. Allah'a şükür işçilere yaptığımız bir yanlış yok. Çaykur'un geleceği ile ilgili bir pek çok konuda birlikte çalıştık. Sayın Genel Müdürün tıkandığı yerlerde biz devreye girdik. Zor dönemlerde birlikte çalıştık. BUGÜN DE ÇAYKUR'LA İLGİLİ NE YAPILACAKSA HAK-İŞ YAPACAKTIR. BUNDAN HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN. BU SORUNLAR ÇÖZÜLECEK ŞEYLERDİR" diye konuştu.

Mevsimlik İşçilerle ilgili pazartesi günü İstanbul'da Çalışma bakanı ile ayaküstü görüştüğünü, yine Rize'den bir milletvekili ile kısa bir görüşme yaptığını vurgulayan Arslan, "Bakanımızın bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımıza bir taleple gideceğinin haberini aldık. İnanıyorum ki Çalışma Bakanımız da, ilgililerde bu konuda bizim haklı makul taleplerimizi dikkate alacaklardır. Benim bu sorunun çözümü için bir yol bulacağımızdan kuşkum yok.  Bize düşen de bu yolu zorlamak. Bu konuda çaba sarf etmek. O yüzden bu konuda umutsuz olmayacağız, geri adım atmayacağız, pes etmeyeceğiz, yılgınlığa hiç düşmeden devam edeceğiz. Kararlı bir şekilde ama üslubumuza, tarzımıza da dikkat ederek, iş yapacağız derken işi de bozmadan yapmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.