Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan yolun açılışı yarın gerçekleşecek. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rize-İspir kesiminde seyahat süresini 10 dakikaya düşürecek il sınırı yolu için şunlar söylendi:

"Projenin bittiği noktadan itibaren kuzey yönünde devam eden yol güzergahında Ovit Dağı Geçidi 14,4 kilometrelik çift tüplü Ovit Tüneli ile geçilmekte, İkizdere-İyidere yolu ile Karadeniz Sahil Yolu'na ulaşılmaktadır. Proje kapsamında, her biri çift tüpten oluşan 593 metrelik Özbağ-1 Tüneli, 332 metrelik Özbağ-2 Tüneli ve 516 metrelik Özlüce Tüneli olmak üzere toplam 1441 metre uzunluğunda 3 tünel ve 30 metre uzunluğunda Özbağ Köprüsü inşa edildi. Projeyle İspir'den Rize sınırına kadar uzanan kesimde dağlık arazi yapısı nedeniyle virajlarla geçilebilen, trafiğin yavaş ve ağır akışına imkan veren mevcut yolun yerine bölünmüş yol kalitesiyle hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunuldu. Rize-Erzurum hattından Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan mevcut yolun bölünmüş yol haline getirilmesiyle başta tarım, hayvancılık ve turizm olmak üzere bölgenin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sağlanacak."

1411 METRELİK 3 TÜNEL İNŞA EDİLDİ

Açıklamada, İspir'in 5 kilometre batısında D-050 Devlet Yolu'nun D-925 yolu ile kesiştiği noktada başlayan projenin kuzeybatı yönünde devam edip Rize il sınırında sona erdiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Projenin bittiği noktadan itibaren kuzey yönünde devam eden yol güzergahında Ovit Dağı Geçidi 14,4 kilometrelik çift tüplü Ovit Tüneli ile geçilmekte, İkizdere-İyidere yolu ile Karadeniz Sahil Yolu'na ulaşılmaktadır. Proje kapsamında, her biri çift tüpten oluşan 593 metrelik Özbağ-1 Tüneli, 332 metrelik Özbağ-2 Tüneli ve 516 metrelik Özlüce Tüneli olmak üzere toplam 1441 metre uzunluğunda 3 tünel ve 30 metre uzunluğunda Özbağ Köprüsü inşa edildi.

Projeyle İspir'den Rize sınırına kadar uzanan kesimde dağlık arazi yapısı nedeniyle virajlarla geçilebilen, trafiğin yavaş ve ağır akışına imkan veren mevcut yolun yerine bölünmüş yol kalitesiyle hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunuldu. Rize-Erzurum hattından Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan mevcut yolun bölünmüş yol haline getirilmesiyle başta tarım, hayvancılık ve turizm olmak üzere bölgenin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sağlanacak."