Salgın nedeniyle çay üreticilerinin tedirgin olduğunu ifade eden Örs, "Bu süreçte çok önemli bir sorunda üreticilerin, mevsimlik işçilerin, ziraat mühendislerinin, kısaca tarımdaki iş gücünün üretim alanına ulaşım konusudur. Bu konuda seçim çevremde yaşanan bir tedirginliği gündeme getirmek istiyorum. Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan çayda 2020 yılı sezonu şu anda açılmak üzeredir. Mayıs ayında başlaması beklenen çay tarımında bu yıl coronavirüs tedbirleri kapsamında yabancı işçiler çalıştırılamayacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarca çayın toplanabilmesiyle ilgili tedbirlere yönelik bir çalışma var mıdır? Şimdi bunu soruyorum çünkü üretici bu konuda tedirgin." dedi.

Yaptığı konuşmada üreticilerin merak ettiği soruları sıralayan Milletvekili Hüseyin Örs, şu ifadelere yer verdi, "Üretici diyor ki: "Bu sezon çay nasıl toplanacaktır, çay alım yerlerine nasıl satılacaktır? Bugüne kadar çay toplama işinde Gürcü işçilerden istifade ediliyordu, bu yıl Gürcü işçiler gelemeyeceğine göre çay kimler tarafından, nasıl toplanacaktır? Özel sektör fabrikaları çalışabilecek ve yaş çay alabilecekler midir? İşçi sorunu nasıl çözülecektir; hem fabrikalarda çalışacak işçi hem de çay toplama işçileri nasıl temin edilecektir? ÇAYKUR'un bu yılki çay politikası nasıl olacaktır?" Bölgemizdeki üreticiler bunları merak ediyor." dedi.

Konuşmasının son bölümünde ÇAYKUR'un inisiyatif alması gerektiğini belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "ÇAYKUR vakit geçirmeden inisiyatif almalı, kamuoyuna bir eylem planı sunmalı, üreticimizi rahatlatmalıdır. Bölgemde görüştüğüm üreticiler, ÇAYKUR'un kampanyayı erken açıp her gün çay alması ve süreyi de uzun tutmasını istemektedirler. ÇAYKUR, bu yıl pandemi nedeniyle çaylarını budama yapamayan müstahsillerimizin de ürününü, çayını almalıdır. Aksi hâlde, korkarım ki üretici çayını toplayamayacak ve büyük mağduriyetler ortaya çıkacaktır." dedi.