Samsun’dan Sarp’a kadar uzanacak Demir Yolu Hattı için Rize ve Bölgede ki tüm STK’lar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demir yolu projesinin gerçekleşmesini istiyor.
Ülkenin dört bir yanını demir ağlarla donatan ve hızlı tren hatları ile uzağı yakın eden Ak Parti Hükümeti’nin Karadeniz Bölgesinin gelişimine ve kalkınmasında önemli rol oynayacak Samsun Sarp Demir yolu hattının hayata geçirilmesini istiyor.
Ovit Tüneli’nin bitirilmesiyle Rize’de yapılması planlanan Lojistik üst ve bunun gibi bir çok yatırımın ulaşımını sağlayacak en ucuz nakliye imkânı sağlayacak Demir yolu taşımacılığına şimdiden hazırlanmalıyız.

TOBB BAŞKANI DEMİRYOLU KARADENİZLİLERE HAK VE HELALDİR

TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu Trabzon’da katıldığı bir toplantıda Karadeniz Demir yolunu şu şekilde dile getirmişti.

Trabzon’da yaptığı bir konuşmada “Karadeniz demiryolu Karadenizlilere anasının ak sütü gibi helaldir” diyen TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu,“Karadeniz sahilinde Samsun’dan Batum’a uzanan bir demiryolu hattı acil olarak yapılmalıdır” demişti..
Hisarcıklıoğlu ayrıca, “Dünyadaki gemilere baktığınızda kaptanları hep Karadenizli’dir. Ama gemi sanayii olarak gerideyiz. Eksiğimiz diğer bölgeler göre demiryolu ile limanlara bağlantısı olmayan organize sanayi bölgeleri. Enerjide rekabet edebilmemiz için organize sanayi bölgelerinde doğalgaza ihtiyacımız var. Lojistik olarak bu coğrafyanın en önemli yeri biziz. Özellikle Karadeniz olarak sahil yolundan sonra Karadeniz bölgesinin her yerini kapsayacak bir demiryolu projesi, ‘Samsun-Sarp Demiryolu’ projesidir. Ovit tüneli ile Mardin’i Karadeniz’e bağladık. Bu coğrafya ticaret yolları üzerinden çok şeyler kazandı zamanında. Özellikle Samsun-Ankara hızlı tren hattı da yapılmalı” diye konuştu.

RİZE KENT KONSEYİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ HAMİT TURNA….

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi,Hamit Turna da Rize’deki tüm sivil toplum kuruluşu yetkililerinden, siyasi parti yetkililerinden, belediye başkan adaylarından ve tüm Rize’ye gönül verenlerden demiryolu konusunda destek ve açıklama beklediğini söyledi.