Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz’de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının 27 Ağustos Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden (BTUM) yapılan açıklamada, “Bölgemizde halen devam eden yer yer kuvvetli olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkisini artırarak, 27 Ağustos 2015 günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların bugün gece saatlerine kadar Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde aralıklarla kuvvetli, Perşembe günü akşam saatlerine kadar Samsun ile Ordu il geneli, özellikle çarşamba günü öğle saatlerinden Perşembe günü akşam saatlerine kadar Samsun’un doğu ilçeleri ve Ordu çevrelerinde kıyı bandı boyunca çok kuvvetli ve yer yer şiddetli 50-100 kg yağışlara sebep olması beklenmektedir. Yağışlarla birlikte rüzgarında 27 Ağustos 2015 perşembe günü öğle saatlerine kadar Sinop-Ordu arası sahil kesiminde batı ve kuzeybatıdan yer yer 40-60 km/saat hızla esmesi tahmin edilmektedir” denildi.
Denizlerde rüzgarın bugün ve çarşamba günleri Sinop-Ordu arasında batı ve kuzeybatıdan 6 ile 8 kuvvetinde esmesinin beklendiği belirten açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Açık denizlerde dalga yüksekliğinin, Perşembe günü akşam saatlerine kadar yer yer 2 ile 2.5metreye kadar ulaşması beklenmektedir. Beklenen yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle tedbirli olunması, özellikle mevsimlik tarım işçilerinin dere kenarlarından uzaklaşması, lokal olarak dar alanlarda meydana gelmesi muhtemel kısa süreli etkili yağış anında oluşabilecek heyelan, ani sel, lokal su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı kara ve deniz trafiğinde aksamalar vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.”