Rize’de dört gündür süren ’Yeşil Yol’ protestoları bugün çevreci grupların birleşmesi ile yürüyüşe dönüştü.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylaları birleştirecek olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesine tepkiler sürüyor. Kavron Yaylası’nda yayla sakinleri tarafından projeye karşı başlatılan eylem her geçen gün büyümeye devam ediyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde dört gündür süren protestolara bugün bir yenisi daha eklendi. “Fırtına İnisiyatifi” adı altında bir araya gelen Yeşil Yol projesi karşıtları Çamlıhemşin Kaymakamlığı önünde toplandı. Burada CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peşken öncülüğünde altı CHP’li milletvekili de protestoya destek verdi. Protestoya destek verenler arasında ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da yer aldı.
Peşken burada bir basın açıklaması düzenledi. Peşken açıklaması sırasında kamuoyunda “Havva ana” diye bilinen, eylemin simgeleştirilen isimlerinden Rabiye Özcan’ı da yanına aldı. Peşken, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Yeşil Yol’a karşı çıkmak ve Havva anaya destek vermek için Rize’de olduklarını belirtti. Peşken basın açıklamasında Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya da eleştirilerde bulundu. Peşken’in açıklaması sırasında, olayın siyasallaştırılmamasını isteyen bir grup açıklamasını erken bitirmesi için tepki gösterdi. Tepki üzerine Peşken açıklamasını tamamlayarak Artvin Cerrattepe’ye gitmek üzere arkadaşları ile birlikte Çamlıhemşin’den ayrıldı.
Fırtına İnisiyatifi adına basın açıklamasının okunduğu sırada ise bir grup Çamlıhemşin Kaymakamlık binasına pankart astı. Yeşil Yol karşıtı grup içerisinden bir kişi pankartı indirmek isteyince küçük bir arbede yaşandı. Basın açıklamasının ardından grup pankart açıp tulum eşliğinde türküler söyleyerek Çamlıhemşin Kemer Köprüsü’ne kadar yürüdü.