Yapımı devam eden Rize Havalimanı açılışının ardından Trabzon Havalimanı'nın tadilat nedeniyle kapatılacağı ve uçuşların Rize Havalimanı'na yönlendirileceği iddiası Trabzon’da gündeme oturdu.

Bilindiği gibi uzun yıllardır kullanılan Trabzon Havlinanı pistinde oluşan çatlaklar nedeniyle bu yıl bir kaç kez uçuşlara ara verilmiş ve pistte kısmi tadilat gerçekleştirilmişti.

Trabzon'a yayın yapan bir yerel internet sitesinde yayınlanan Murat Çavga'nın yazısında, "Havalimanı ihalesi gerçekleşir ve şehirden bihaber bir kişi havalimanını kapatarak uçuşları çevre illere yönlendirmeye kalkarsa çok şaşırmayız" yorumu yapıldı.

Çavga'nın "Trabzon Havalimanı da kapatılabilir... Hiç şaşırmayın!" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

Tadilatı takiben kısmi dönemlerde pistte oluşan aksaklıkların, uçuşları belirli saat aralıklarında engellemesine ve bundan dolayı teknik olarak eleştirilmesine rağmen pandemi döneminde yapılan bu işlemin şehrimiz için önemi üst düzeydir.

Hatta ve hatta bu işlemi pandemi döneminde şehrimizde yapılan en önemli yatırım olarak da nitelendirebiliriz.

Çünkü pistin yenilenme çalışmalarından önce pistimiz SOS vermekteydi ve sivil havacılık tarafından uçuşların yasaklanmasına sayılı günler vardı diyebiliriz.

Devamında olan tüm aksaklıklara rağmen pandemi döneminde pist yenileme çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz…

Şimdi gelinen süreçte Trabzon havalimanı ile yeni yeni kulisler gündemi meşgul etmeye başladı.

Rize havalimanı açıldıktan sonra Trabzon havalimanın kapanacağı, uçuşların Rize ve Giresun havalimanlarına yönlendirileceği yorumları yapılmaya başladı.

Trabzon havalimanının büyütülmesi/yenilenmesi için deniz dolgusu yapılacağı, bu süreçte devam eden inşaat çalışmalarından dolayı mevcut havalimanının uçuşlara kapanacağı ve uçuşların yakın illerdeki havalimanlarına yönlendirileceği etkileyici bir görüş aslında…

İlk başlarda benim de ciddi ciddi aklıma yatan bu görüş yaptığım birkaç telefon görüşmesi neticesinde bendeki itibarını kaybetti.

Herkesin içine su serpmesi için ve bu tartışmaların son bulması için yaptığım görüşmelerde ulaştığım ortak üç fikri paylaşmak isterim.

Birincisi; an itibari ile havalimanı için yapılmış bir ihale, belirlenmiş bir inşaat başlama tarihi ortada yok.

İkincisi; tartışılan bir proje var ancak o proje hayata geçse dahi havalimanının kapatılmasına gerek kalmayacak. İnşaat devam ederken havalimanı hizmete devam edecek.

Üçüncüsü ve en gerçekçi olanı ise; Trabzon havalimanı çok yoğun bir trafiğe sahiptir. Bu trafiği Rize ve Giresun havalimanlarının kaldırması mümkün değildir.

Bu üç madde benimi içime su serptiği gibi umarım tüm okuyanların da içine su serper.