Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yapılması gündemde olan Rize Artvin havaalanı bölge için hayati bir önem taşıdığını söyledi.

Bölgede yapılan havaalanlarının Trabzon ekonomisini nasıl etkiler sorusuna:  “Giresun – Ordu Havaalanı yapılacağı söylendiği zaman Trabzon civarında olumsuz etkilenir miyiz diye düşünenlere, rakamlar olumlu etkilenirsiniz diye verdi. Rize Havaalanı yapılacak. Bölgenin hayati önemli o kadar artacak.” Dedi.

Daha bizim İran ayağımız var. Daha bizim Batum ayağımız var. Daha bizim Yunanistan ayağımız var. Diyen Bakan Soylu: “ Bütün bunların hep birlikte oluşacağı anlayışını ortaya koyacak destinasyonu ortaya koyacaktır.  7 Haziran ile 1 Kasım arasında burada bu ihtiyacı gördükten sonra, Arkadaşlarımıza da örnek olması hasebiyle 2 temel çalıştayı gerçekleştirdik. Biz Bursa’nın, Yalova’nın özellikle bu körfez turizmine düşmediği noktaya düşmemek için neler yapmalıyız. Bu bölge turizmi nasıl geliştirmeli. Her biri kendi adına kendi görevlerini yukardan aşağı belirledik.” Dedi.