Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen, Rize Ticaret Borsası’nın da katıldığı Dünya Çay Şampiyonası’nda Türk çayı, Türk çaycılarına özgü tepsiyle dolu bardaklar havada çevrilerek tanıtıldı.

Rize Ticaret Borsası, Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen Dünya Çay Şampiyonası’na katılarak Türk çayını temsil etti. Şampiyonada dünyadaki çay üreticisi ülkeler kendi çaylarını kendilerine özgü kültürler ve tatlarla tanıttı.

Yarışmanın en ilgi çeken bölümlerinden biri Türk Çay Sanayii ve Çay Kültürü üzerine yapılan sunum oldu. Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder’in yaptığı sunum salonda yoğun ilgi gördü. Önder, tanıtımını Türk çaycılarına özgü tepsiye dizilmiş çay dolu ince belli bardakları tepsiyle havada çevirerek yaptı. Önderin gösterisi yoğun alkış aldı.

Şampiyonaya katılan Türkiye Minsk Büyük Elçiliği Ticari Ataşesi Fatih Turhan, Serdar Küçük ve iş adamı Bünyamin İleri, Beyaz Rusya’nın Türkiye’ye yoğun ilgisinin olduğunu ve Türk çay kültürüne benzer bir demleme kültürlerinin olduğunu, bu nedenle Türk çayının Belarus pazarında yer bulacağını ifade ettiler.