Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ilçede yaşayıp ikametgahı başka yerde olan ilçe sakinlerine seslenerek “ikametgahınızı başka yere taşımayın, Borçka’ya hep beraber sahip çıkalım” dedi.

Başkan Ercan Orhan düzenlediği basın toplantısında vatandaşa daha iyi hizmet edebilmek için İller Bankasından belediyelere verilen ödenekten tam olarak faydalanabilmek için ilçede yaşayıp ikametgahlarının başka yerde olan vatandaşların ikametlerini Borçka’ya almalarını istedi. Başkan Orhan: “iller Bankasından belediyelere verilen pay var. Bu pay Borçka’da yaşayan, Borçka’da çalışan, esnaflık yapan bütün Borçkalılar adına gelen paradır. Bu para İller Bankasından bize aktarılır bizde belediye adına halka hizmet olarak kullanıyoruz. Borçka’da yaşıyorsak, Borçka’da çalışıyorsak, Borçka Belediyesi’nden hizmet alıyorsak Borçka’ya gelen pay ne kadar yüksek olursa bunu da biz Borçka’da değerlendireceğiz. Bu konuda Borçka halkının duyarlı olmasını istiyoruz. İkametgahınızı başka yerlere taşımayın, Borçka’ya hep beraber sahip çıkalım.”

MUSLUKTAN SU İÇİYORUM

Göreve geldiklerinde Borçka’nın en büyük sorunlarının başında su sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Ercan Orhan yapılan çalışmalarla artık musluktan su içildiğini söyledi. Büyük bir sel veya heyelan olmadığı sürece suların artık bulanık akmayacağını belirten Başkan Orhan: “Kısa, orta ve uzun vadede çalışmalar yapıyoruz. Seçim döneminde yaptığımız çalışmalarda özellikle en büyük sorunun su olduğunu biliyoruz.su arıtma tesisini en verimli şekilde işler hale getirdiğimizi bütün hemşerilerimize belirtmek istiyorum. Çok büyük sel felaketi olmadıktan sonra bulanık su olmayacak temiz su içeceğiz”

Göreve başladıkları günden beri siyaseti bir yana bırakıp tüm vatandaşları eşit tutup ona göre çalıştıklarını belirten Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ikametgahı köylerde olanlarında duyarlı davranıp daha iyi hizmet için onlarında ikametgahlarını ilçe merkezine taşımalarını istedi. Başkan Orhan ayrıca geçen günlerde ilçede meydana orman yangınlarının kısa sürede söndürülmesini sağlayan herkese teşekkür etti.