Bütün Dünya’da, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır.

30 yılı aşkındır, SGK’dan işçi emeklisi olarak gönüllü köşe yazarlığı ve haber muhabirliği görevimi bir hobi ve sorumlu bir vatandaş olarak olarak taşrada sürdürmeye devam ediyorum.

Geçmişte resmi olarak görev yaptığım özel yayın topluluğundan emekli olduktan sonra, hayatımı sürdürdüğüm memleketim Rize’de emekli olduğum 2004 tarihinden bugüne kadar gönüllü olarak ilimizde ve bölgemizde yayımlanan onlarca yerel ve bölgesel gazete, dergi ve onlarca Web haber sitelerinde köşe yazıları yazmakta, haberler yapmaktayım.

Bu mesleki çalışmalarımı yayımlayan hiç bir gazeteden, dergiden ve haber sitlerinin hiçbirisinden bugüne değin ne ücret ve ne de bir maddi talebim olmuştur. Ülkemin, ilimin ve bölgemin, menfaatine, milletimizin ve insanlığın hayrına, bilhassa ülkemizin gelecek nesilleri olan gençlerimizin bilgilenmesi, vatan, millet, değerler ve aile sevgisi, bağlarının güçlü olması noktasında, milliyetçi, muhafazakâr kimliğe sahip bir gazeteci olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan böylede, örf adet, kültür, inanç değerlerimiz ve ülkemizin bütünlüğü, ilimiz ve bölgemizin kalkınması için, kısacası “İnsanlık İçin” bu zamana kadar yazdım. Allah ömür verdiği sürede yazmaya devam edeceğim.

Şimdi sizlere birazda, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü hakkında bilgi vereyim. Dünyada her mesleğin bir günü vardır. Bizim günümüzde bugündür. Gazetecilerimiz gerçekten de gece gündüz çalışıyorlar ve bunca zor meslek arasında olan gazetecilik mesleği, zor ve sabır isteyen oldukça riskli, meşakkatli, stresli bir meslektir. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayete kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika’nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “bayram” olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı.

Rize’miz ve ilçelerinde basının her kademesinde görev yapan bütün meslektaşlarımın, 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyorum. Şehrimiz üst düzey yöneticilerinin yılda bir kez kutlanan 10 Ocak Gazeteciler gününe karşı daha duyarlı olmalarını arzu ederim.