Bursa’da 120 engelli, 1 günlük askerliğin ardından yemin ederek tezkerelerini aldı.
120 engelli, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı’nda bir günlük vatani görevlerini yapmanın heyecanını yaşadı. Silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli askerler, tezkerelerini Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın elinden aldı. Komutanlardan selam verme ve temel askeri eğitimleri alan gençlerin aileleri de büyük sevinç yaşadı. Her engelli gence bir asker refakat ederken, törende renkli görüntüler yaşandı.
Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, “Anayasamızın 72. maddesinde askerlik hizmeti bir hak ve ödev olarak tanımlanmıştır. Bin 111 askerlik yasası gereğince askerlik hizmetini yapamayan bu gençlerimizin sembolikte olsa yapabilmelerini sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yapmak için katılan bu gençlerimizin heyecan ve coştu ile askeri kıyafetlerini giydiler. Huzurlarınızda gururla duruyorlar” dedi.
Engelli askerlerden Cengiz Çağlayan, “Bu şerefli görevi engelli olduğumuz için ta anlamıyla yerine getiremediğimizi düşünenler olabilir. Ama bu durum Türk Silahlı Kuvvetleri’nde engellilere verilen önemi gösteriyor. 1 günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
KIŞLAYA EN ERKEN GELEN ASKERE ÖDÜL
Öte yandan kışlaya en erken saat 07.10’da gelen Aydın Akkurt’a (21), Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından saat ve fotoğraf albümü hediye edildi. Resmi geçidin ardından engelli askerler yemekhanede karavana yedi.