Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Görükle Balkan Panayırı renkli görüntülere sahne oldu. Farklı kültürlerin buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği panayırın ilk gününde konser veren Burhan Öcal-Trakya All Stars izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Balkan kültürünü tüm zenginlikleriyle yaşatmak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Nilüfer Görükle Balkan Panayırı geniş katılıma sahne oldu. Panayır coşkusunun yaşandığı etkinlikte yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı da katılımcılara eğlenceli saatler yaşattı. Ballkan Mahallesi Pazar Alanı’nda düzenlenen ve iki gün sürecek olan etkinliğe katılım yoğundu. Panayırın ilk günü DJ Samet-Murat’ın eşsiz performansıyla başladı. Nilüfer Roman Orkestrası müzikleriyle izleyenleri coştururken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları da sergilediği performansla alkış aldı.
Panayıra katılanlar Turgay Paksoy ve Ekibi’nin gösterisiyle coşarken, kurulan stant ve oyun alanlarında da eğlence dolu anlar yaşandı. Panayırın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Nilüfer’de Balkanlar’dan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki çeşitli kentlerden göç edenlerin sayısı oldukça fazla. Bu durum büyük bir zenginlik, bir kültür şöleni demek. Nilüferliler birlikte yaşamanın, renkli bir yelpazeden, ortak kültür oluşturmanın örneğini sunuyor. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle, insanlarımız arasındaki kaynaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmeye özen gösteriyoruz. Hatta yalnızca kendi insanlarımızla değil, kültürüne akraba olduğumuz, aynı coğrafyayı paylaştığımız diğer ülke insanlarıyla da barışı, kardeşliği dünyaya haykırıyoruz. Bu etkinliklerin amacı insanlarımız arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirme, kimseyi ötekileştirmeden bir arada olabilme ruhu oluşturmaktır. Bu ruha, bugün, içinde bulunduğumuz bu ortamda her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
Kırcaali Hak ve Özgürlükler Hareketi İl Başkanı İzzet Şaban ise, "Bizlere Bulgaristan’da Nilüfer Belediyesi her zaman destek veriyor. Bu tür organizasyonlar kardeşliğimizi pekiştiriyor, bizleri daha da yakınlaştırıyor. Her zaman böyle ortamlarda bulunmayı diliyoruz” diye konuştu.
Görükle Balkan Panayırı’nın en renkli anları Burhan Öcal-Trakya All Stars konserinde yaşandı. Ünlü darbukatör Öcal ve ekibi performanslarıyla panayır katılımcıları coşturdu. Çok sayıda katılımcı haraketli müziğe oyunlarıyla eşlik etti. Darbukasını adeta konuşturan Burhan Öcal izleyenleri keyifli anlar yaşattı. Coşkunun zirveye çıktığı gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş Burhan Öcal ve ekibine çiçek vererek teşekkür etti.