Bursa’da düzenlenen Red Bull King of the Rock, nefesleri kesti. 138 basketbolcunun katıldığı turnuvada kadınlarda Özge Dan, erkeklerde de Berkay Kutlu şampiyon olarak, 29 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleşecek dünya finaline katılmaya hak kazandı.
Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan Red Bull King of the Rock, turnuvasının Türkiye ayağında ilk şehir elemesi 02 Ağustos’ta Bursa Kent Meydanı AVM’nin önünde gerçekleştirildi. Bursa elemelerine toplam 138 sokak basketbolcusu katıldı. Kadınlar kategorisinde 5, erkekler kategorisindeyse 133 kişi kıran kırana mücadele etti. 2011’den beri her yıl düzenlenen bire bir tek sokak basketbolu turnuvasında renkli görüntüler ortaya çıkarken, kadınlarda Özge Dan, erkeklerde de Berkay Kutlu şampiyon olarak, 29 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleşecek dünya finaline katılmaya hak kazandı.
Red Bull King of the Rock’ta İstanbul ilk kez bu yıl 29 Ağustos’ta dünya finaline ve tüm dünyadan iddialı sokak basketbolcularına ev sahipliği yapacak. Red Bull King of the Rock’te 2014’ün şampiyonu olan Türk sokak basketbolcusu Kıvanç Dinler, bu seneki şampiyonayı İstanbul’a getirdi.
Diğer elemeler, 8 Ağustos’ta İzmir Bostanlı Sahili’nde, 15 Ağustos’ta Ankara Anıtpark’ta ve 16 Ağustos’ta İstanbul Caddebostan’da yapılacak. İstanbul’un ev sahipliği avantajıyla bu dört ilde elemeleri kazanan kadın ve erkek toplam 8 basketbolcu, İstanbul’daki dünya finallerine doğrudan katılma hakkı kazanacak.