Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesinde Emek Beldesinde 3 Dönem Belediye Başkanlığı yapan Giresunlu siyasetçi Yakup Aktaş vefatının 7.Yılı nedeniyle Hamitler köy mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.

Bursa Giresun Dernekleri tarafından hazırlanan anma programına Aktaş’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve Giresunlu hemşerileri katıldı.

İmam Hatip Aydın Uçar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan anma programında Emekli İmam Hatip Ekrem Kibar; İnsan vefat ettiğinde musalla taşında iken komşularına karşı olan haklarını vekaleten İmam efendilerin aldığını belirtirken ; “Bugün burada bende Rahmetli Başkanımıza vekaleten söz aldım. O sizin göstermiş olduğunuz vefayı görüp duyuyor, ona karşı dua etmeyi ihmal etmeyin. O gerçekten tüm toplum tarafından saygı görmüş bizim için değerli bir insandı. Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

Bursa Giresunlular Dernek Başkanı Adnan KARA da törende yapmış olduğu konuşmasında ; "O insanlar ile sürekli iç içe olan ve insanın kalbini kazanmayı hedefleyen kişiliğe sahipti. Bu anlamda da çok değerli bir insandı. Bizlere öğretmiş olduğu vefa duygusunu hiçbir zaman kaybetmedik. Değerli başkanımıza bir kez daha Allah’dan rahmet diliyor, uzaktan ve yakından törene katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sonrasında rahmetli Yakup Aktaş’ın ruhuna Bursa Giresunlular Derneği tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Erdal Avcı / Bursa