Madde bağımlılığı ile mücadele eden Yıldırım Belediyesi, ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesi çerçevesinde bilgilendirme seminerleri düzenliyor.
Yıldırım Belediyesi ile Bursa Valiliği, Üsküdar Üniversitesi, Yıldırım Kaymakamlığı, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği projenin hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Konunun uzmanları tarafından verilen eğitimlerde halk sağlığı merkezlerinde görevli doktorlar, okul yöneticileri, anne ve babalar, imamlar gibi toplumun değişik katmanlarına mensup hemşehrilerimiz madde bağımlılığı ile mücadele konusunda eğitim alıyor. Bu eğitimlerde edindikleri bilgilerle geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetten uzak tutmak için çalışıyorlar” dedi.
Kentsel dönüşüm ile ilçeyi daha yaşanabilir bir noktaya taşıma hedefinde olduklarını söyleyen Başkan Edebali, “Ancak dönüşüm kavramına dar bir çerçeveden bakmıyoruz. Kentsel dönüşüm denilen olgu, aslında zihni bir dönüşümü de içermeli. Bu noktada da toplumuzu daha sağlıklı tutmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda uzak tutmayı asli görevlerimizden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.
Madde bağımlılığı sorununun yalnızca yerel yöneticiler ile çözülmesinin mümkün olmadığına işaret eden Başkan Edebali, “Herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Geleceğimizi tehdit eden bu konuya karşı sosyal refleks geliştirmeli ve çocuklarımız ile gençlerimizi bu illetten uzak tutmayı bir görev olarak görmeliyiz” ifadelerini kullandı.